Güvensiz gıdalar sağlık krizine neden oluyor: Her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Araştırma Merkezi, “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” semineri düzenledi. Seminerde gıda güvenliği ve kalitesi ele alındı ve tarladan sofraya uzanan süreçteki denetim ve yönetim uygulamalarının uluslararası boyutu vurgulandı. Katılımcılara güncel gelişmeler aktarılarak, küresel düzeydeki gıda güvenliği standartları tanıtıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İrfan Günsel Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beyza Hatice Ulusoy’un sunumuyla gerçekleştirilen seminerde, gıda güvenliğinin geniş kapsamlı bir konu olduğu ve uluslararası iş birliği ve bilgi paylaşımının güvenli gıda üretimini desteklediğine dikkat çekildi.

Seminerde Akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşirken, Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı ve İrfan Günsel Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden de seminerde yer aldı. Prof. Dr. Özden, merkezin Kıbrıs’a özgü tarım değerlerini koruma ve bilimsel temelde gelecek nesillere aktarma misyonuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Özden, merkezin aynı zamanda tarım, gıda ve kırsal kalkınma konularında ulusal ve uluslararası iş birliklerine odaklanarak yerel değerleri yaşatmayı ve toplumla paylaşmayı amaçladığını ifade etti. Merkezin aynı zamanda KKTC’nin AB uyum sürecine katkı sağlamak için bilimsel üretim hedeflediğini belirtti.

Prof. Dr. Beyza Hatice Ulusoy, “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” sunumunda küreselleşmenin ve teknolojik ilerlemelerin gıda güvenliği yönetimi üzerindeki etkisini detaylı bir şekilde ele aldı. Özellikle soğuk zincir sistemleri ve lojistik altyapıdaki gelişmelerin güvenli taşımacılıkta önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ulusoy, blockchain teknolojisinin ürün izlenebilirliğine katkı sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Ulusoy, akıllı tarım uygulamalarının üretim verimliliğini artırdığını ve küresel pazar erişimini kolaylaştırdığını belirterek, gıda güvenliği sağlanırken uluslararası düzeyde uyumlu yasal düzenlemelerin önemine vurgu yaptı. Aynı zamanda, toplumsal etkisi olan güvensiz gıda tüketiminin önlenmesi için uluslararası düzeyde iş birliği gerektiğini belirtti.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan “Yapay Zeka Destekli Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Sistemi”: Yüzde 90’a yakın başarı sağlandı!

Sağlık Bakanlığı’ndan “Yapay Zeka Destekli Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Sistemi”: Yüzde 90’a yakın başarı sağlandı!

Hipertansiyon 20 yaşın altındaki gençlerde hızla yaygınlaşıyor! Bu risklere dikkat

Dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan hipertansiyon atar damarlardaki kan basıncının sürekli normalin üzerinde seyretmesi olarak tanımlanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Turfan, hipertansiyon yaşını öne çeken 8 etkeni anlattı.

Her 3 yetişkinden 1’i bu sorunu yaşıyor! Çağın sessiz çığlığı: Uykusuzluk

Son yılların yükselen trendi “iyi yaş alma” veya “sağlıklı yaşlanma” konuları denilince akla sağlıklı beslenme ve egzersiz gelse de kaliteli uyku tam da bu ikilinin ortasında yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Meliha Aydın, yeterli ve kaliteli uyku hakkında “Sağlıklı yaşam için vazgeçilmez unsurların başında gelir” yorumunu yapıyor.

“İnmede Çare Erken Müdahale” 

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği, dünya genelinde ölüm ve kalıcı sakatlık nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan ciddi bir sağlık sorunu olan inmeye dikkat çekti.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.