Kemikleri gençleştirip güç veriyor! İster çorbasını ister sarmasını yapın, doğal şifa

Kemikleri Güçlendirip Gençleştiriyor: Kara Lahana Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güçlü ve genç kemiklere sahip olmanın sırrı kara lahanada gizli! Kara lahana, kalsiyum, magnezyum ve K vitamini gibi kemik sağlığı için önemli olan bileşenler açısından oldukça zengin bir sebzedir. Bu nedenle düzenli olarak tüketmek ve öğünlerinize dahil etmek, sağlığınızı desteklemenin harika bir yoludur. Ayrıca, kara lahana ile sarmalardan corbalara, salatalardan kavurmalara kadar pek çok farklı yemek hazırlayabilirsiniz.

Vitamin Deposu

Kara lahana, turpgiller familyasından gelen bir sebzedir. K vitamini, C vitamini, A vitamini, kalsiyum ve demir gibi besin öğeleri bakımından zengin bir doğal kaynaktır. Bu yüzden sofralarınızda ona yer vermek sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.

270 mg Kalsiyum İçerir

Kara lahana, kemiklerin güçlenmesi için gerekli olan kalsiyum, K vitamini ve potasyum açısından zengindir. Bir su bardağı haşlanmış kara lahana, yaklaşık olarak 270 miligram kalsiyum, 800 mikrogram K vitamini ve 222 miligram potasyum içerir. Bu muhteşem sebzeyi sofralarınızdan eksik etmeyin!

Doğal İltihap Giderici

Kara lahana, antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Vücudunuzdaki serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi en aza indirerek sağlığınızı korur. Ayrıca, iltihaplanmayı kontrol altına alır ve kemik sağlığınıza olumlu etkiler sağlar.

  • Lif Açısından Zengin

    Bir fincan pişmiş kara lahana yaklaşık 8 gram lif içerir. Sindirim sisteminizin düzgün çalışmasını sağlarken tok hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca, sindirimi yavaşlatıp besinlerin daha verimli emilimini sağlar.

Kara Lahana Nasıl Tüketilmeli?

Kara lahanayı haşlamak veya buharda pişirmek, besin değerlerinin korunmasını sağlar. Bu yolla en fazla faydayı sağlayabilir ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Ancak, her şeyde olduğu gibi kara lahanayı da dengeli bir şekilde tüketmek önemlidir.

Related Posts

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Uzman: Çölyak Hastalığının tek tedavisi glütensiz beslenme

Dahiliye Uzmanı Op. Dr. Dündar Güngör, çölyak hastalığının tek tedavisi glütenden kaçınmak olduğunu belirterek, “Yumurta, et, balık, tavuk gibi gıdalar tüketilirse çölyak hastalığını büyük bir oranda tedavi edilmiş oluyor ve bağırsak sağlığına kavuşmaya başlıyor. Aynı zamanda glütenden her zaman uzak durulması gerekiyor” dedi.

Gençlerde Obezite Tırmanıyor!

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan “Yapay Zeka Destekli Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Sistemi”: Yüzde 90’a yakın başarı sağlandı!

Sağlık Bakanlığı’ndan “Yapay Zeka Destekli Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Sistemi”: Yüzde 90’a yakın başarı sağlandı!