Kütahya’da Sanal Gerçeklik ile Kaynakçılık Projesi Tanıtıldı

Kütahya’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Sanal gerçeklik ile kaynakçılık: Gerçekçi deneyimler, kalıcı beceriler” projesinin tanıtımı ve protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) başvuru sahibi olarak yer aldığı, Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER), 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesi ortaklığıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan projesi için program düzenlendi.

KUTSO Başkanı Esin Güral Argat, törende yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye’de birçok sektörde işgücü temininde zorluklar yaşandığını ve yetenek açığının hızla arttığını söyledi.

Bu durumun hem iş dünyasının hem de politika yapıcıların gündeminde daha fazla yer almaya başladığını dile getiren Argat, şöyle konuştu:

“Küresel dönüşüm süreci içinde iş dünyasının doğrudan deneyimlediği bu iş gücü ve yetenek açığı sorununa yönelik çözüm içeren projeleri hayata geçirmek hayati bir önem kazanmıştır. Özellikle imalat sektöründe, kaynakçılık gibi teknik becerilere sahip ara eleman ihtiyacı giderek artıyor. Buradaki amacımız ara eleman değil aslında aranan elamanları yetiştirmek. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, istihdamı artırmak ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, ‘Sanal gerçeklik ile kaynakçılık: Gerçekçi deneyimler, kalıcı beceriler’ projemizi hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Projenin SOGEP kapsamında finanse edileceğini kaydeden Argat, “Projemizin temel amacı, Kütahya’daki 18-35 yaş arası genç işsizlerimizin istihdam edilebilirliğini arttırmak ve kaynakçılık alanındaki nitelikli ara eleman açığını gidermektir. Proje kapsamında, gençlerimize teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra, sanal gerçeklik teknolojisiyle desteklenen modern kaynakçılık eğitimleri de verilecektir.” dedi.

Argat, proje ile gençlerin kalıcı beceriler kazanmasını ve kadınların da iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına proje finansmanı ZAFER Genel Sekreteri Kutlu Eser de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Related Posts

ABD’nin ticari ham petrol stoklarında artış (15 Mayıs 2025)

ABD’nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta önceki haftaya göre 3 milyon 500 bin varil yükseldi. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 3 milyon 500 bin varil artışla 441 milyon 800 bin varil …

Bakan Şimşek’ten Londra’da yoğun ikili görüşme trafiği

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra temasları kapsamında Birleşik Krallık Hazine Bakanı Rachel Reeves dahil olmak üzere çok sayıda mevkidaşıyla ikili görüşme trafiğine imza attı.

Personel yerleştirme sonucu açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar yerleştirme sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden görüntülenebiliyor …

SGK Uzmanı zammı açıkladı! Temmuzda kıdem tazminatı ne kadar olur?

Enflasyon farkının belirlenerek, memur ve emeklilere yapılacak zam oranının kesinleşeceği Temmuz ayında başka bir veri daha ortaya çıkacak: Kıdem tazminatı. Yılın yarısında kıdem tazminatının üst sınırının ne olacağı da belli olacak. Milyonlarca …

‘Hızır’ gübresi çiftçilere sunuldu

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Şanlıurfa’da, GAP Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) tarafından geliştirilen “Hızır” isimli mikrobiyal gübre tescillenerek satışa sunuldu.

Hazine 66,7 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı dün (12 mayıs) iki ihale düzenleneği açıklamıştı. İki ihale şu şekildeydi: Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, TLREF’e endeksli devlet tahvili …