OpenAI, ABD ulusal güvenliği için araştırmalarda bulunacağını açıkladı: Yapay zekâ ‘nükleer’e el atıyor

Hizmet kapsamında Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nın Microsoft ortaklığında ABD merkezli çip üreticisi Nvidia tarafından geliştirilen “Venado” süper bilgisayarında OpenAI’ın yapay zekâ modelleri üzerinde araştırmalar yürütülecek.

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın önceki akşam açıkladığı projenin hedefleri arasında “nükleer savaş riskini azaltmak” ile “dünya çapında nükleer silah ve nükleer materyalleri güvence altına almak” bulunuyor. Geçen ay yayımladığı bir raporla ABD Savunma Bakanlığı’ndan savunma ihaleleri almak istediğini de duyuran şirket, gözetim ve izleme teknolojisi firmaları Palantir ve Anduril’in oluşturduğu bir konsorsiyuma katıldığını açıkladı. ABD Ulusal Laboratuvarları’yla yapılan anlaşmayla birlikte şirket, Beyaz Saray’la olan ortaklıklarına bir yenisini ekledi.

ULUSAL GÜVENLİK VURGUSU

Açıklamada, ABD’nin ulusal güvenliğinin altı çizilerek “Bu ortaklık, OpenAI’ın küresel jeopolitik dönüşümü yönlendirmesi için önemli fırsat” dendi. Şirket, geçen temmuzda yine Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’yla “yapay zekâ modellerinin biyojik silah üretimini” incelemek için ortak projeye imza atmıştı.

Related Posts

2025 yılının en yenilikçi şirketi belli oldu

Yenilikçi girişimlerin yer aldığı 13 yıldır CNBC tarafından hazırlanan Disruptor 50 listesi açıklandı.

Kazaları azaltacak devrim niteliğinde yenilik: Araçlara ‘yeşil ışık’ geliyor

Trafik kazalarını azaltmak amacıyla sürdürülen çalışmalara bir yenisi eklendi. Bilim adamları, araçların önüne yerleştirilecek ek bir yeşil ışık sisteminin kaza riskini önemli ölçüde düşüreceğini ortaya koydu.

Nvidia’nın üst yöneticisinden yapay zekaya yönelik çağrı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yapay zekanın büyük bir hızla geliştiğini belirterek, “Bu kadar hızlı gelişen bir teknoloji karşısında hayatta kalmanın yolu, ona adapte olmak.” dedi.

Yapay zeka ‘çöp içerik’ treni hız kesmiyor: Yeni model ‘Mirage Studio’ ile sahte aktörler ve kolay video üretimi tartışma yarattı

‘İfade gücü yüksek’ ve ‘canlı gibi görünen aktörler’ vaat eden model, özellikle sosyal medya için ‘çöp içerik’ üretimini kolaylaştıracağı ve fikri mülkiyet sorunlarını artıracağı endişelerini beraberinde getirdi. Video üretimi alanındaki hızlı …

Android telefonunuzun artık yapamayacağı 3 şey

Google’ın yeni Android güncellemesi ile birlikte telefonda üç önemli değişiklik yapıldı. Artık bunları yapamayacağız.

Mayıs ayında otomotiv pazarı tavan yaptı: İşte en çok satan 10 marka

Otomotiv sektörü mayıs ayında tüm zamanların en yüksek satış seviyesine ulaşırken, 2025’in ilk beş ayında Türkiye’de en çok tercih edilen markalar da belli oldu.