Sabah akşam bir fıs sıkıyor! Sosyal medyanın yeni trendi: Magnezyum spreyi

Mandana Zarghami isimli sosyal medya kullanıcısı sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlarından birini paylaşırken “Her gün magnezyum spreyi kullanmanın önemini yeterince vurgulamalıyım” dedi.

Sosyal medyada takipçileriyle yaptığı paylaşımında stresi azalttığına, uykuyu iyileştirdiğine ve kas ağrılarını hafiflettiğine inandığı bir takviye spreyi olan magnezyum spreyini göbek deliğine ve koltuk altlarına sıktığını söyledi.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez göbek deliğine ve vücudun diğer bölgelerine magnezyum spreyi uygulaması, uyku ve strese iyi geldiği düşünülen yeni bir sağlık çılgınlığının parçası haline geldi.

Doktorlara göre magnezyum, enerjiyi ve kemik sağlığını artıran ve nörolojik, kardiyovasküler ve gastrointestinal fonksiyonları destekleyen bir elektrolittir.

Ayrıca kaygıyı, baş ağrılarını ve depresyonu azaltır ve adet öncesi sendromunu ve menopoz sonrası semptomları iyileştirir.

Magnezyum açısından zengin besinler tüketmek, daha fazlasını elde etmenin en iyi yolu olsa da magnezyumu direkt takviye olarak almak son zamanlarda hızla popülerlik kazandı.

Zarghami de daha önce magnezyum hapı kullandığını ancak hap mide bulantısı yapınca sprey kullanmaya başladığını söyleyerek, “Magnezyum spreyinin inanılmaz faydaları var” dedi. Üstelik onun bu paylaşımıyla birlikte yalnız olmadığını TikTok’ta magnezyum spreyi kullandığını söyleyen başka insanlar olduğunu görünce anladı.

Magnezyum spreyi kullanıcı yorumlarına bakıldığında faydalı görünüyor olabilir ancak bazı ciltler için magnezyum spreyi kullanımı tahrişi, kaşıntı veya karıncalanma gibi durumlara sebep olabilir. Bu nedenle bu spreyi kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var.

Related Posts

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Uzman: Çölyak Hastalığının tek tedavisi glütensiz beslenme

Dahiliye Uzmanı Op. Dr. Dündar Güngör, çölyak hastalığının tek tedavisi glütenden kaçınmak olduğunu belirterek, “Yumurta, et, balık, tavuk gibi gıdalar tüketilirse çölyak hastalığını büyük bir oranda tedavi edilmiş oluyor ve bağırsak sağlığına kavuşmaya başlıyor. Aynı zamanda glütenden her zaman uzak durulması gerekiyor” dedi.

Gençlerde Obezite Tırmanıyor!

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan “Yapay Zeka Destekli Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Sistemi”: Yüzde 90’a yakın başarı sağlandı!

Sağlık Bakanlığı’ndan “Yapay Zeka Destekli Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Sistemi”: Yüzde 90’a yakın başarı sağlandı!