Trump vergilerine Çin’den yeni yanıt: Daha az ABD filmi gösterecekler

Çin, Amerikan Filmlerine Yönelik Kısıtlamaları Artırıyor

Çin Film İdaresi (CFA), Trump Yönetiminin Vergi Tarifelerine Karşı Karar Aldı

Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nin uyguladığı gümrük vergilerine karşılık olarak, ülkede gösterilecek Amerikan yapımı film sayısını kısıtlama kararı aldı. Çin Film İdaresi (CFA) resmi bir açıklama yaparak, Amerika’nın vergi artışlarını eleştirdi ve bu uygulamayı olumsuz bir adım olarak nitelendirdi. CFA, yerli sinemaseverlerin Amerikan filmlerine olan ilgisini azaltacağı endişelerini dile getirdi.

CFA, “Bu tarife artışının yerli sinemaseverlerin Amerikan filmlerine yönelik olumlu algısını olumsuz etkileyeceğini” belirtti. Kurum, piyasa dinamiklerine saygı göstereceklerini ve ithal edilen Amerikan filmlerinin sayısını azaltacaklarını vurguladı. Çin Film İdaresi, dünyanın en büyük ikinci film pazarı olan Çin’in dışa açık bir politika izleyeceğini ve yüksek kaliteli küresel filmleri seyircilerle buluşturmaya devam edeceğini söyledi.

Ticaret Savaşının Kültürel Etkileri

Amerikan filmlerinin Çin’e ithalatının yasaklanabileceği spekülasyonları artıyor. Trump yönetiminin ticaret politikaları, iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri olumsuz etkiliyor. Çin’in yıllık ithalat kotası ve gelir paylaşım oranları belirsizliğini koruyor. Çinli sinemaseverlerin Amerikan filmlerine ilgisi azalırken, ABD yapımı filmler hala önemli bir pazar payına sahip. Ancak, bu payın Çin’in toplam gişe gelirinin sadece küçük bir kısmını oluşturduğu belirtiliyor.

2024 yılına ait verilere göre, ABD filmleri Çin’de toplam 585 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Ancak, bu rakam Çin’in toplam gişe gelirinin yalnızca küçük bir yüzdesini oluşturuyor. Çin’in kendi yerli film endüstrisindeki büyüme ve Amerikan filmlerine olan ilginin azalması, dikkate değer bir trend olarak karşımıza çıkıyor.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Netflix yeni televizyon deneyimini tanıttı

Netflix, gelecek haftalarda üyeleriyle buluşturacağı ve tasarımının yanı sıra geliştirilmiş öneri ve arama sistemleriyle dikkati çeken yeni televizyon deneyimini duyurdu.