Yerlileşme yüzde 95’e çıktı: Tıbbı cihazda rekor

Türkiye, Tıbbi Cihaz Üretiminde Rekor Kırdı!

Op. Dr. Aydemir, Türkiye’nin yerli tıbbi cihaz üretiminde rekor seviyede başarı elde ettiğini belirtti. Yerli üretimin artmasıyla birlikte, Türkiye’nin tıbbi cihaz sektöründe öncü bir konuma geldiğini vurgulayan Aydemir, “REKOR KIRILDI” dedi.

“2023 ve 2024 yıllarında, yerli üretimde önemli bir dönüm noktasına ulaştık. Travma branşında %95, spinalde %90, spor cerrahisi ve artroplasti branşlarında ise %65 oranında yerli üretim ile ithalata olan bağımlılığı büyük ölçüde azalttık. Bu başarı, sektör ve ülke için önemli bir dönüm noktasıdır. Ayrıca, yüzden fazla ülkeye ihracat yaparak ülkemize döviz girdisi sağlıyoruz.”

“Teşviklerle Elde Edildi”

Bu başarının arkasında, yerli üreticilerin azmi ve devletin sağladığı teşviklerin büyük rolü var. MEDEF olarak, sektörü daha da ileri götürecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Devletin sağlık sektörüne ve ihracata yönelik teşvikleri, yerli üreticileri motive ederken, KOSGEB gibi kuruluşlar da finansal destekler sağlıyor. Bu sayede, Ar-Ge ve inovasyon yatırımları artarken dünya standartlarında ürünler geliştiriliyor ve ihracat her geçen gün artıyor.

“Ülkeyi Güçlü Konuma Getirdi”

Yerli üretimin artması, uluslararası rekabette Türkiye’yi güçlü bir konuma getirdi. Bu sadece ekonomik bir strateji değil, aynı zamanda milli güvenlik açısından da kritik bir öneme sahip. Son yıllarda yaşanan global tedarik krizleri ve 6 Şubat 2023 depremi, yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu süreç aynı zamanda, yerli üretimin ekonomik bir tercih olmanın ötesinde, halkın sağlık güvenliği için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha kanıtladı.

“Yüksek Seviyelere Çekeceğine İnanıyoruz”

MEDEF olarak, kamu kurumlarıyla güçlü iş birliklerinin geliştirilmesi ve sektörel mevzuatlarda iyileştirmeler yapılması gerektiğine inanıyoruz. Sağlık Endüstrileri Başkanlığı gibi bir yapılanmanın kurulması gerektiğine inandığımıza da değinen Aydemir, bu adımın ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu ve ihracat rakamlarının savunma sanayinde olduğu gibi yüksek seviyelere çıkaracağına inandığını dile getirdi.

Related Posts

AB dönem başkanlığında devir teslim gerçekleşti: Yeni slogan ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’

Danimarka Avrupa Birliği dönem başkanlığını Polonya’dan devraldı. Danimarka, dönem başkanlığı için ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’ sloganını seçti.

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Binalar için büyük değişim bugün başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nde yapılan köklü değişiklikler, 30 Haziran 2025 itibarıyla ruhsat alacak tüm binalar için yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de 25 Nisan’da yayımlanan tebliğ, binaların enerji performansını artırmayı ve Türkiye’nin enerji ithalatını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Dünyanın en zengin insanının düğününde bu fotoğraf konuşuldu

Dünyanın en zengin insanı ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile eski gazeteci Lauren Sanchez, Venedik’te üç gün süren bir düğünle evlendi. Dünyanın en ünlü isimlerinin yer aldığı düğünde bir kare, çok konuşuldu…

Aç ve bitap ölümü bekliyor

İsrail’in Gazze’deki ablukasının kurbanlarından biri 22 aylık Şam Kıdeyh. Bir ay önce saldırıda babasını kaybeden minik Şam, Han Yunus’taki bir çadırda “akut yetersiz beslenme”yle mücadele ediyor. Sağlık sistemi çöktüğü için tedavi olamıyor, sınırlar kapalı olduğu için gıdaya ulaşamıyor. Tıpkı Gazze’deki binlerce çocuk gibi…

Ünlü deprem uzmanı 80 kişinin kanserden öldüğü ili hatırlattı: Sebebi radyoaktivite mi?

Emekli Jeolog Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon’da 2017 yılında 80 kişinin kanser nedeniyle öldüğünü hatırlatarak, bölgenin Kuzey Amerika’daki jeolojik yapıya benzediğini, bölgede her yıl 20 bin kadar insanın doğal radyoaktividen kansere yakalandığına dikkat çekti.